Een concertreplica van het Lam Gods retabel

Koppen bij elkaar en brainstormen. De problemen op een rijtje. Op ware grootte betekent 3m75 hoog en 5m20 breed. Grooooooot, dus! Afdrukken op doek, hout, aluminium? (Videoprojectie in kerken was al eerder van tafel geveegd wegens problematische ophanging, verduistering, motorgeluid…). Wat kost dat allemaal? Wat levert de beste kwaliteit? Offertes vragen. Het retabel bestaat uit 12 panelen. Elk apart maken? In twee of meer grote stukken? Het retabel moet overigens kunnen open klappen. Eerst wordt het gesloten retabel bezongen, daarna het open. Hoe bevestigen, Aan wat? Het is 3m75 hoog maar vertrekt niet van de grond, want het koor staat ervoor. Dus komt het hoger. Stabiliteit garanderen. De aandacht van het publiek ernaar toe leiden door het te verlichten. Van op de grond? Van opzij? Van boven af? Het retabel moet vervoerd worden. Het gewicht is belangrijk. Kan het met dergelijke afmetingen in een doorsnee bestelbus? Het moet in een redelijke tijd opgesteld en na het concert weer afgebroken kunnen worden. Er moet een droge, veilige opslagplaats voorzien worden.

AQUARIUS moet water en vuur verzoenen: elke cent wikken en wegen zonder compromissen op het vlak van de kwaliteit te sluiten; Bij dit picturale topwerk en deze sublieme muziek hoort enkel een stijlvolle replica.

Komt dat zien op 8 november in de kathedraal van Hasselt, waar we onze eerstvolgende opvoering brengen van “Het Lam gods bezongen”.

   
© ALLROUNDER